Skip to main content
on 15 Jan 2020 4:17 PM

Je IT afdeling houdt vol dat alles goed loopt. Al hun lichten zijn immers groen. Ze voldoen aan de afgesproken SLA's. En toch zitten je klanten of je gebruikers steeds te lang te wachten op je applicaties en je websites.

Je business moet snel werken

Het is fijn als je techniek het goed doet. Maar je wilt natuurlijk liever dat je bedrijf efficiënt kan werken. Dat applicaties je bedrijf helpen en niet hinderen.

Om te weten of je IT je helpt of niet is het belangrijk om te meten. Maar je moet niet alleen de techniek meten. Je wilt een objectieve maat hebben voor de efficiëntie van je bedrijfsvoering. Daarvoor moet je weten hoe snel je websites op het scherm van je klanten staan, zodat je klanten beter vasthoudt en beter converteert. En of je business processen wel efficiënt werken. Of dat je gebruikers onnodig moeten wachten totdat je applicaties zo ver zijn.

Al bijna 10 jaar meet en analyseert Sciante IT performance vanuit de gebruiker en vanuit de business. Sciante kijkt naar alle lagen van de IT, van de diepe technische lagen tot de lagen waar het resultaat gevoeld wordt door klanten en gebruikers. Onze klanten weten vooral of ze door hun IT omgevingen ondersteund worden of juist niet.

Wil je ook door je IT geholpen worden en niet gehinderd? Neem dan contact op.

Je business moet snel werken
on 15 Jan 2020 4:08 PM

Ben je gewend aan elke ochtend in de file staan? Hoeveel tijd zou het je schelen als het verkeer bleef rijden? Je staat elke dag vaker in de file dan je weet. Die file is elektronisch en kost jou, je medewerkers en je klanten veel tijd. En dus veel geld.

Je kunt geld verdienen

Een klant van mij maakt facturen met een rapportage tool. Dat kostte tot voor kort een minuut per factuur. Na het opvolgen van de performance adviezen van Sciante duurt het nog 20 seconden. Een besparing van 40 seconden lijkt niet veel, maar als veel medewerkers elke dag veel facturen moeten produceren dan kun je met een dergelijke versnelling al snel een aantal FTE besparen. En met de schaarste op de arbeidsmarkt voorkomen dat je dure wervings- en selectie procedures nodig hebt als je bedrijf groeit.

Traagheid went, of je in de file staat of op de computer moet wachten. Mensen wennen eraan om koffie te halen terwijl de computer opstart. En een tweede bakje terwijl ze inloggen. Het derde als de applicatie opstart. Ze klagen niet want het is al jaren zo. Ook als je er aan gewend bent kost het geld door verloren productiviteit. En dat terwijl het niet nodig is. Kleine verbeteringen in functionaliteit die vaak gebruikt wordt maken je mensen veel productiever. En ze vinden het nog leuker ook.

Sciante zorgt al bijna 10 jaar dat systemen van haar klanten goed gaan presteren en goed blijven presteren. Problemen lossen we snel en vakkundig op, maar nog liever voorkomen we de problemen voor ze optreden. Sciante heeft een unieke kijk op het vakgebied waar door we snel, vakkundig, met overzicht én inzicht problemen aanpakken en voorkomen.

Om je IT snel en betrouwbaar te maken en te houden neem je contact op met Sciante via de onderstaande button.

Je kunt geld verdienen
on 15 Jan 2020 3:55 PM

Verandert er bij jou ook wel eens iets 'plotseling' of 'spontaan'? Een applicatie die om onverklaarbare reden ineens veel te langzaam is? Met overwerk, stress en slapeloze nachten als gevolg?

Moderne applicaties bestaan uit meer dan de applicatie alleen. Ze zijn afhankelijk van hardware, software, netwerk en storage infrastructuur. Het landschap waar ze op draaien verandert voortdurend. En elke verandering in dat landschap verandert de applicaties die er afhankelijk van zijn. Vaak is de verandering klein, maar soms is de verandering onverwacht dramatisch groot en loopt de applicatie waarvoor jij eindverantwoordelijk bent volkomen vast. En laat jou achter met je handen in je haar.

De wereld verandert

Doordat je IT landschap voortdurend verandert is applicatie onderhoud een continu proces. Je moet performance onderhoud daarin meenemen als je niet verrast wilt worden.

Een goed voorbeeld is de migratie naar SQL Server 2016. Na de upgrade naar SQL Server 2016 merkten verschillende van mijn klanten dat applicaties op onvoorspelbare momenten minutenlang heel traag waren. Dit werd veroorzaakt door het bijwerken van statistieken dat in SQL Server 2016 veel vaker gebeurt dan in eerdere versies. Maar ook weer niet zo vaak dat je het bij het testen makkelijk ontdekt. En dus krijg je de verrassing als je al in productie bent.

Toen ben ik gaan meten. De metingen hebben deze problemen bevestigd. Onderweg zijn er ook nog wat kleinere dingen boven water gekomen. Voor alle gevonden problemen zijn er oplossingen die geïmplementeerd worden.

Voor klanten waar we continu de perfomance in de gaten houden, inclusief de acceptatie omgeving, hebben we kunnen voorkomen dat vertragingen in productie voorkomen. Voor klanten waar we alleen productie meten hebben we de problemen snel kunnen oplossen.

Zorg dat je niet verrast wordt door veranderingen in je IT landschap die je applicaties raken. Neem vandaag nog contact met ons op.

De wereld verandert
on 01 Jan 2020 12:16 PM

Een klant van mij heeft last van traagheid in de hele infrastructuur maar in het bijzonder in een helpdesk applicatie. Alle deskundigen van alle leveranciers zijn al langs geweest, niemand die snapt waar het aan ligt. 'Aan ons ligt het niet'.

Ik heb alle deskundigen samen rond een tafel gezet en ze één voor één hun verhaal laten doen. Wat ze weten, wat ze gezien hebben en waarom het probleem niet in hun deel van de IT zit. Toen iedereen zijn verhaal verteld had, en ik een paar vragen gesteld had, wist ik welke twee problemen de traagheid veroorzaken.

Leer wat je weet

Deze klant heeft een storage netwerk. De storage mensen vinden dat netwerk en de netwerk mensen vinden dat storage. En dus kijkt niemand ernaar. Als je 58 servers met 2 kabels op de storage aansluit dan is het alsof een 58 baans snelweg plotseling versmalt naar 2 banen. En dan is het niet verrassend dat daar lange files ontstaan, zeker niet als vrachtwagens, familie auto's, sportauto's en motoren ineens dwars door elkaar moeten rijden.

Het andere probleem is dat grote hoeveelheden data met hele kleine beetjes tegelijk worden opgehaald. Op een deel van je snelweg heb je maar twee banen en dan ga je ook nog eens voor elk pakketje heen en weer rijden, in plaats van dat je één vrachtwagen met een paar pallets pakketjes stuurt. Dat geeft onnodige verkeersdrukte en het overzetten duurt tientallen tot honderden keren zo lang als nodig.

Toen ben ik gaan meten. De metingen hebben deze problemen bevestigd. Onderweg zijn er ook nog wat kleinere dingen boven water gekomen. Voor alle gevonden problemen zijn er oplossingen die geïmplementeerd worden. 

Doordat ik overzicht gecreëerd heb worden de problemen snel duidelijk. Maar ook door te kijken naar delen van de IT waar niemand zich verantwoordelijk voor voelt. Goed omgaan met IT performance vraagt kennis, ervaring, overzicht én inzicht. Beheerders kunnen heel veel kennis hebben van het deel dat ze beheren, de kennis van aanpalende delen is vaak beperkt en ook specifieke performance kennis ontbreekt vaak. Daardoor missen ze oorzaken die deels buiten hun eigen aandachtsgebied liggen.

Sciante zorgt al bijna 10 jaar dat systemen van haar klanten goed gaan presteren en goed blijven presteren. Problemen lossen we snel en vakkundig op, maar nog liever voorkomen we de problemen voor ze optreden. Sciante heeft een unieke kijk op het vakgebied waar door we snel, vakkundig, met overzicht én inzicht problemen aanpakken en voorkomen.

Om je IT snel en betrouwbaar te maken en te houden neem je contact op met Sciante via de onderstaande button.

Leer wat je weet
on 01 Dec 2019 3:04 PM

Ga je ze nog halen in de laatste weken van het jaar?

In deze tijd word je van alle kanten gemaand om jouw doelen voor volgend jaar te zetten, maar om realistische doelen voor volgend jaar te maken moet je eerst weten hoe goed je je doelen van dit jaar haalt en waarom. Als je dat niet doet zet je geen doelen maar maak je wensen.

Heb je je doelen voor dit jaar gehaald

Of je je doelen nu wel of niet gehaald hebt, net aan of ruimschoots, het is minstens zo belangrijk om te weten waarom je resultaat dit jaar is wat het is. Zodat je nu al bij kunt sturen om je doelen voor volgend jaar haalbaar te maken. Of om je nieuwe doelen naar boven bij te kunnen stellen omdat je meer kunt bereiken dan je dacht.

Je onderneming wordt elk jaar afhankelijker van automatisering. Of de onderneming groot of klein is maakt niet meer uit. Je kunt die IT zien als een noodzakelijk kwaad en het daarom als kostenpost beschouwen. Je kunt ook gebruik van maken van IT om een strategisch voordeel te halen. Je bedient nu je klanten en prospects al voor een belangrijk deel automatisch. Je kunt je onderscheiden van de middenmoot door die klanten beter te bedienen dan een ander. Je moet op zijn minst zorgen dat je het niet slechter doet dan de middenmoot. Om zo je doelen voor volgend jaar haalbaar te maken en de lat nog twee stappen hoger te kunnen leggen.

In een vorig blog heb ik verteld hoe het komt dat je vaak zelf niet ziet hoe nieuwe bezoekers jouw website ervaren. Als je de gebruikerservaring van jouw website snel genoeg maakt, dan onderscheidt je je van het middenveld. Daardoor komen meer bezoekers aan. Van die bezoekers zullen er meer iets bij je bestellen of zich inschrijven voor je webinar of je nieuwsbrief.

Begin vandaag nog met weten hoe goed je het nu doet. Daardoor begrijp je beter waarom je de cijfers van het afgelopen jaar gerealiseerd hebt. En weet je wat je moet doen om volgend jaar betere resultaten te boeken. Beter dan wat je nu denkt dat er mogelijk is.

Boek nu een scan van je website om te weten hoe je er nu voorstaat. Als je niet weet waar je nu staat heeft plannen maken voor volgend jaar weinig zin. De eerste stap (t.w.v. 300 euro) is nu nog gratis en vertelt je of je website (of -shop) snel genoeg is om je doelen te halen of te verbeteren. Let op, ook wij zijn druk aan het einde van het jaar, we hebben tijd voor een beperkt aantal scans en ... wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Heb je je doelen voor dit jaar gehaald
on 16 Nov 2019 12:31 PM

De economie begint weer wat af te koelen. Mijn klanten zien dat hun bezoekers weer wat voorzichtiger worden met kopen. Daarmee wordt de snelheid van je website of webshop weer een stukje belangrijker om meer bezoekers vast te houden en om van de bezoekers die komen klanten te maken. Met andere woorden, je snelheid moet op peil zijn om je conversie te behouden.

De economische winter komt eraan

Niemand weet precies wanneer de volgende recessie komt. Dat hij komt is zeker en ook dat hij niet nog jaren op zich laat wachten. In 2007 ging alles nog prima, in 2008 ging het 'ineens' overal slechter. Als je wilt blijven converteren met je website, ook bij economische tegenspoed, dan moet je nu al maatregelen gaan nemen om straks je concurrentie een stap voor te zijn.

Je wordt steeds afhankelijker van je web aanwezigheid om klanten te werven en te verkopen. De snelheid van je website heeft aantoonbaar invloed op retentie van bezoekers (het percentage bezoekers dat blijft) en conversie (het percentage bezoekers dat iets koopt of informatie vraagt). Maar vaak heb je geen idee hoe snel de site is voor bezoekers en zeker niet voor nieuwe bezoekers. En ook niet wat voor effect die snelheid heeft op de retentie en de conversie.

Een goed presterende website kan 36(!) keer zoveel verkopen als een slecht presterende website. Hoe zou het voelen als je eenvoudig de verkopen van je website kan verdubbelen? Vraag - nu tijdelijk gratis - geheel vrijblijvend de scan aan t.w.v. 300 euro en je weet of je website sneller moet worden.

De economische winter komt eraan
on 03 Nov 2019 12:20 PM

Ik vond de website van Monique, één van mijn leveranciers, nogal traag. Op mijn voorstel heeft Monique onze gratis scan laten uitvoeren. En is zich vervolgens rot geschrokken. Het duurt bijna 7 seconden voordat een nieuwe bezoeker haar homepage te zien krijgt. Dan is ze 70% van haar bezoekers al kwijt voordat ze haar homepage gezien hebben. Mensen zijn ongeduldig en wachten niet zo lang.

De conversie van de website (het percentage bezoekers dat daadwerkelijk een aanvraag doet) lag al een tijdje beneden Moniques verwachting. De traagheid van de website speelt daar een belangrijke rol in.

Run without sore muscles

Je website (of webshop) kan traag zijn zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Als je je eigen website bezoekt dan heeft je browser allerlei delen van je website onthouden. De website staat dan veel sneller op het scherm dan voor een nieuwe bezoeker. De browser van de nieuwe bezoeker moet alles over je website nog leren en dat kost tijd. Dat kan secondes schelen en dat is net het verschil tussen een bezoeker die blijft of een bezoeker die afhaakt.

Het kost je al genoeg tijd, moeite en geld om bezoekers naar je website te krijgen. Het is zonde van de investering als die bezoekers op het laatste moment afhaken omdat je website te lang op zich laat wachten. Met onze gratis scan weet je of je een website hebt die snel genoeg is om gebruikers vast te houden. En als dat niet zo is kunnen we je helpen om de website wel snel genoeg te krijgen zodat je meer van je investering in bezoekers terugverdient.

Monique is nu de goede stappen aan het zetten om de website zo snel te krijgen dat haar bezoekers blijven.

Wil je ook meer bezoekers vasthouden op je website? Vraag dan de gratis scan aan. Klik hieronder op de knop.

Run without sore muscles
on 18 Oct 2019 12:09 PM

Ik hou van hardlopen. Ik kan mijn hoofd leegmaken en het is goed voor mijn gezondheid. Wedstrijden loop ik niet. Ik wil wel de best mogelijke resultaten voor mijn gezondheid. En een persoonlijk record verbeteren is altijd leuk.

Run without sore muscles

Ik heb net een smartwatch gekocht. De meeste smartwatches meten je hartslag, je snelheid en je afstand, maar ik heb een echt sporthorloge gekocht. Een sporthorloge meet veel meer zoals staplengte, cadans (loop ritme) en zuurstof niveau in je bloed.

Als je hardloopt zit er een grens aan hoeveel zuurstof je longen op kunnen nemen. Er is een maximum aan energie dat je lichaam kan maken met die zuurstof (aeroob). Je kunt meer energie gebruiken (anaeroob), maar dan bouw je een schuld op die je later af moet lossen met vermoeidheid en spierpijn.

Door een sporthorloge te gebruiken in plaats van een gewone smartwatch kan ik zien of ik op zuurstof loop of dat ik een schuld opbouw. Net een stapje terug doen is vaak genoeg om op zuurstof te lopen. Het resultaat is een ontspannen loop en de volgende ochtend geen spierpijn. Door de juiste dingen te meten op de juiste manier, te signaleren wat er fout gaat en het belangrijkste: mij te vertellen wat ik er aan moet doen, laat het horloge me binnen een paar weken veel betere hardloop resultaten neerzetten.

Ik doe hetzelfde voor mijn klanten. Ik meet de juiste dingen op de juiste manier. Als dingen niet optimaal zijn of als ze fout gaan vertel ik ze wat ze moeten aanpassen en hoe ze dat moeten doen. Sciante heeft het sporthorloge in performance tooling, dat meer meet, nauwkeuriger meet en efficiënter werkt. We vertellen u niet alleen of u het goed doet maar ook hoe u van slecht of net OK naar UITSTEKEND komt.

Wilt u ook sneller groeien, uw klanten beter bedienen en de productiviteit van uw mensen verhogen? Klik dan hieronder voor een gratis assessment van uw website -shop of -applicatie.

Run without sore muscles
on 27 Sep 2019 11:47 AM

Ik brouw bier sinds mijn 18e. Het is leuk, het geeft me iets te drinken en mijn bier delen met anderen is heel fijn.

De basis van bier brouwen is simpel. Maal gerstemout, voeg water toe en verwarm het een tijdje. kook met hop, koel, voeg gist toe en wacht. Vul af in flessen en wacht nog een tijdje. en dan het belangrijkste: drink en geniet.

Brew Great Beer

Een UITSTEKEND bier brouwen is een stuk moeilijker. Door de jaren heenis mijn bier met vallen en opstaan beter geworden. Mijn bier ging van drinkbaar naar OK. Maar mijn bier kon zich niet meten met het bier dat ik in de winkel kocht. Ik wilde bier brouwen dat minstens net zo goed was als bier van commerciële brouwerijen

Dus ik besloot om alles over bier te leren dat er te leren valt. Ik las “De Praktijkbrouwer”  van Gilbert Baetslé. Meneer Baetslé is een (inmiddels gepensioneerde) professor in brouw en vergistingstechnologie bij de hogeschool van Gent. In zijn boek legt hij uit wat er echt gebeurt in een brouwketel, een kookketel en een vergistingsvat. En in de fles als je bier aan het rijpen is.

Mijn bier ging gelijk met sprongen vooruit. Ik brouw nu bier dat zich makkelijk kan meten met het bier dat commerciële brouwerijen maken. En ik kan op papier een bier bedenken n precies de smaak maken die ik wil, vanaf de eerste brouw.Bier brouwen met kennis in plaats van met vallen en opstaan heeft mijn bieren van OK naar UITSTEKEND gebracht.

Mijn klanten ervaren hetzelfde Om echt succesvol te zijn moet je meer kunnen dan op de juiste knop drukken. Ik help ze het BEST mogelijke resultaat bereiken, et als met mijn bier. Er is inzet en wilskracht voor nodig, maar dat betaalt zich snel genoeg terug.

Wilt u ook de beste resultaten voor uw bedrijf? Denkt u dat veel potentie laat liggen maar weet u niet precies hoe u van OK naar UITSTEKEND komt? Vraag een gratis scan aan voor uw website, -shop of -applicatie en ontdek hoe u uw bedrijf kunt laten groeien.

Brew Great Beer
on 10 Jan 2019 2:00 PM

gratis werknemers

Aan mij werd gevraagd om een paar IT systemen op te lappen die gierend vastliepen. Een IT medewerker vertelde me dat dit alleen de systemen zijn die volledig falen. Al hun systemen draaien onacceptabel langzaam maar zolang ze überhaupt draaien is er geen prikkel om ze aan te pakken.

Dus als u een lekke band hebt dan blijft u langzaam doorrijden en vervangt niet alleen de band maar ook de velg als de auto helemaal stil staat? Dat is een dure oplossing! Een velg kost veel meer dan een band en u kunt maar met een slakkengang rijden. Daarna zit u een tijd vast in de sleep wagen. U bent niet op tijd thuis om de wedstrijd te zien.

U laat gratis medewerkers ontsnappen

Hoe zou het voelen als u extra medewerkers had die u niet hoeft te betalen en ook niet hoeft aan te nemen? Er zitten 480 werkminuten in iedere werkdag. Als u 5 van die minuten kan besparen voor elke werknemer op elke dag dan krijgt u een gratis werknemer voor elke 100 mensen die u in dienst hebt. Als uw IT systemen echt op stoom zijn bespaart u veel meer dan 5 minuten per dag.

Het gaat om hoe uw business draait

Sciante kijkt naar de invloed van IT performance op uw business, uw klanten en uw mensen. We houden niet op als alle technische lichten groen zijn. Sciante heeft tientallen klanten geholpen hun IT te versnellen zodat hun medewerkers productiever zijn. En gelukkiger, want niemand houdt van wachten.

Met het verstrijken van de tijd groeit IT langzaam. Net als bij een auto is er onderhoud nodig. Onderhoud op software, hardware, configuraties en allerlei andere zaken.

Vraag een gratis scan die u helpt om gratis werknemers te werven via de knop hieronder

gratis werknemers

We use cookies on this site to enhance your experience

We also use analytics to analyze the use of this site