Skip to main content

Tableau performance - Pak het goed aan

Tableau performance goed krijgen is alsof je een straaljager van een vliegdekschip laat opstijgen. Je moet alles precies goed doen, anders komt je dashboard in het water in plaats van in de lucht. Als het opstijgen wel goed lukt is het snel, wendbaar en gaat het recht op zijn doel af. Tableau is een complex product dat interactieve rapportage met data warehousing combineert. Als je het goed gebruikt, helpt het je mensen om snel en makkelijk hun werk te doen. Als je het fout gebruikt, houdt het je mensen tegen, verlaagt het hun productiviteit en kost het je elke dag bakken met geld.

Tableau is een complex product that interactieve rapportage met data warehousing combineert. Als je het goed gebruikt helpt het je mensen om snel en makkelijk hun werk te doen. Als je het fout gebruikt houdt het je mensen tegen, verlaagt hun productiviteit en kost het je elke dag bakken met geld.

Tableau Performance

Tableau performance analyseren en monitoren

Net als bij een straaljager moet je je Tableau performance doorlopend monitoren en analyseren. Data groeit en de verdeling van data verandert. Een heleboel kleine veranderingen in je dashboards of je datamodellen zorgen samen voor een grote verandering. Als je niet precies weet wat je hoogte, snelheid, stand van je vleugels en stand van je neus is, ben je voor je het weet water aan het ademen in plaats van lucht. Tableau performance is daarom een performancedienst waarvoor je een ware expert inschakelt, zoals Sciante Measurement B.V.

Tableau performance tuning en optimalisatie

Je zet niet zomaar elke piloot in de cockpit van een op een vliegdekschip gestationeerde jager als je wil dat dat vliegtuig veilig en efficiënt opstijgt, vliegt en landt. Zo laat je ook niet zomaar elke programmeur of DBA los op Tableau dashboards of datamodellen als je wil dat je dashboards efficiënt werken en dat de mensen die ermee werken goed ondersteund worden. Je hebt iemand nodig met de juiste vaardigheden en je moet je werknemers voorzien van het juiste gereedschap zodat ze kunnen verifiëren dat ze de juiste dingen doen.

Waar begin ik?

Het is heel belangrijk dat je datamodellen goed aansluiten bij je dashboards. Te vaak wordt er een enkel datamodel gemaakt dat alle dashboards moet bedienen. Dat datamodel bevat dan veel meer data dan enig individueel dashboard ooit nodig heeft. Maar als een bepaald dashboard geladen wordt dan moet wel alle data en metadata uit het datamodel elke keer opnieuw geladen worden en daar worden je dashboards langzaam en sloom van. Door een aantal kleinere datamodellen te maken, elk toegesneden op het dashboard dat er gebruik van maakt, worden dashboards veel sneller. En vaak wordt ook het laden van data en metadata in Tableau sneller als de datamodellen goed geoptimaliseerd zijn. Wil je meer tips? Schrijf je in voor onze mailinglijst en we sturen je er nog een aantal.

Get 4 free Tableau performance tips
 
 
Marketing by

Betere metingen, betere resultaten

Je krijgt betere resultaten met Sciante® Analysis dan met enige andere APM tooling op de markt. Sciante Measurement B.V. heeft een uniek meetsysteem ontwikkeld dat een betere datakwaliteit oplevert, wat leidt tot betere resultaten. Sciante® Analysis ziet issues die andere producten missen, vooral in combinatie met de expertise die je krijgt als onderdeel van de managed service. Zie hier hoe onze klanten onze bruikbare inzichten waarderen.

Lever uitstekende performance voor je gebruikers en je business

Je haalt betere resultaten door je applicatie performance monitoring als beheerde dienst (managed service) te implementeren. Schrijf je vandaag nog in op onze mailinglijst door het formulier hierboven in te vullen en we sturen je meer tips hoe je je Tableau dashboards laat vliegen als een straaljager. We leggen je uit hoe je concrete resultaten haalt, businessprocessen efficiënt maakt en blije gebruikers krijgt. Heb je vragen over onze diensten? Stel ze dan via +31(0) 85-4015763 of informatie@sciante.nl.

Tableau Performance

We use cookies on this site to enhance your experience

We also use analytics to analyze the use of this site