Hoe brood bakken op de verkeerde manier je geld kost

Je hebt een programma nodig om mensen te voeden. Je hebt een programmeur die een algoritme maakt om brood te kopen (Rij naar de bakker verderop in de straat, wacht op je beurt, koop een brood, rij terug). 

Je hebt een andere programmeur die een algoritme maakt voor voedsel verstrekking (tel de personen (10), roep het koop brood algoritme 10 keer aan, geef de 10 broden aan de mensen met honger). Dit werkt prima, 20 minuten nadat de mensen honger krijgen hebben ze eten.

costs you money

Nu gaat dit live. In werkelijkheid heb je niet 10 maat 100 mensen die moeten eten. En de bakker verderop in de straat kan zoveel brood niet leveren dus gebruik je er een aan de andere kant van de stad die niet 2 maar 5 minuten rijden bij je vandaan zit. Nu moeten de mensen 8 uur wachten op hun brood als ze honger krijgen. Ze klagen dat het te lang duurt voor ze kunnen eten, maar wat kun je er aan doen? Dus raken je mensen eraan gewend dat ze lang honger hebben.

Nu ga je naar de cloud, je bakker zit in Parijs terwijl jij in Amsterdam woont. Het goede nieuws is dat je croissantjes krijgt. Het slechte nieuws is dat je mensen dood gaan van de honger voordat de croissantjes op tafel staan.

Dit is een raar verhaal. In het echte leven. Maar het is precies hoe software vandaag de dag gemaakt wordt. Je computers werken in millisecondes en niet in minuten, daarom valt het niet direct op. 

Voor je het weet wachten je klanten en medewerkers tientallen seconden of zelfs minuten voordat je software simpele taken af heeft. Telkens weer. Als dat gebeurt houden nieuwe klante op met komen, daarna vertrekken bestaande klanten. 

Tegelijkertijd verspil je je meest waardevolle en meest beperkte hulpbron, de tijd van je mensen, waardoor je kosten omhoog vliegen en je productiviteit verdampt. Zelfs als je het nog niet merkt is er waarschijnlijk nu al veel ruimte voor verbetering.

Als je onnodige wachttijden opspoort en verhelpt voordat ze een probleem vormen verhoog je je omzet, verlaag je je kosten en verhoog je je productiviteit.

 Sciante helpt haar klanten al bijna 10 jaar met zulke verbeteringen. We helpen je om de vertragingen te vinden die je belemmeren, net als vertragingen die je gaan belemmeren en om snelheidswinst te halen zodat je concurrerender wordt. In de snelle werled van vandaag helpen we je met bijblijven, daarna met inhalen.

Laat je gebruikers weer vlot werken. Vraag het gratis white paper aan

Het white paper leert je 3 eenvoudige stappen om je applicaties weer vlot te trekken.

How baking bread the wrong way costs you money You need a program that feeds a group of people. You have a programmer make an algorithm for buying bread (drive to the baker down the road, wait in line, buy a loaf of bread, drive back). You have another programmer make an algorithm for the feeding (count the mouths to feed (10) call the buy bread algorithm 10 times, then give the 10 loaves to the hungry people). This works like a charm, 20 minutes after the people get hungry, they eat.  Bake bread the right